Voorzitter

Toneelvereniging
‘t Hondje van Mary

2007 – heden

Toneelvereniging Hondje van Mary
‘t Hondje van Mary is een amateur toneel gezelschap in Amsterdam sinds 1996. Het werd opgericht als toneel gezelschap voor afstudeer projecten van regie studenten. In 1999 is de toneelclub een zelfstandige vereniging geworden. Sindsdien heeft ‘t Hondje van Mary vele hoogwaardige amateur toneelvoorstellingen op de planken gezet. 

Toneelvereniging ’t Hondje van Mary te Amsterdam

‘t Hondje van Mary stelt een samenvoeging van plezier en leren voorop. Jaarlijks wordt er aan een bestaand toneelstuk gewerkt met een regisseur die dan wel 1 dan wel 2 jaar met ‘t Hondje van Mary samenwerkt.

Amateur Toneel Gezelschap

De groep bestaat uit 10-25 spelers, waaronder zowel beginnende als ervaren acteurs die verschillen in leeftijden, achtergronden en ervaringen. ‘t Hondje van Mary speelt in verschillende theaters in Amsterdam (o.a. Fijnhout theater, Ostadetheater, Muiderpoorttheater, Pleintheater, De Roode Bioscoop). Gewoonlijk is er 1 productie per jaar. De thuisbasis van ‘t Hondje van Mary is de Brouwersgracht in het hart van Amsterdam. Hier wordt eenmaal per week gerepeteerd.

[cursus] Amateur Toneel Workshop volgen?

Voor het theaterseizoen 2015-2016 zijn al onze toneelcursussen volledig ingevuld. Vanaf mei 2016 worden er weer nieuwe workshops en toneellessen aangeboden.

Doorgaans wordt in overleg met alle acteurs en de regisseur (altijd een professionele regisseur / docent) een stuk gekozen en vervolgens bewerkt. De eerste maanden van het repetitie seizoen kenmerkt zich doorgaans door workshops, improvisatie-en warming up technieken, waarna – als de rolverdeling bekend is – speltechniek wordt verfijnd, enscenering, rekwisieten en dergelijke geconcretiseerd worden.

Het uiteindelijke doel is een volwaardige theatervoorstelling in een theater in Amsterdam. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar en voor het Amsterdamse publiek. Tijdens deze voorstelling richten wij ons op het concept ‘storytelling’. De wekelijkse workshops hebben dan ook deze invalshoek.

Andere projecten van Matthijs de Visser | media•matthijs